ZAFER • The power of CULTURAL EXCHANGE

Een verhaal geïnspireerd op onze reis naar Istanbul, waar in de beroemde Agia Sophia mensen uit verschillende culturen samenkomen, interacteren en hun culturele gewoonten, ideeën en tradities uitwisselen.

De voorstelling is een rijke mix van culturele elementen en het ontstaan van nieuwe, hybride vormen. De reis van een migrant en een vluchteling kruisen elkaar en tonen hoe verschillende culturen samensmelten tot een nieuwe, gezamenlijke cultuur.

ZAFER IN HET KORT

IN HET KORT

DE VOORSTELLING

Zafer is een dynamische urban dansshow over het omarmen van je herkomst en openheid voor diverse culturen.

Het publiek wordt gegidst van Istanbul's bazaars tot Afrika's markten en Westerse straatcultuur, mixend dans, muziek, video en spoken word tot een culturele brug.

Ontmoet personages als Ahmet, Elena en Kofi, wiens paden kruisen en door het delen van tradities, een diepe connectie vinden.

De Boodschap

De boodschap luidt: waardeer je culturele roots en wees open voor anderen. Zo overbruggen we verschillen en vieren diversiteit.

Zafer combineert traditie, muziek , spoken word, visuele kunst en dans. Ervaar betekenisvolle momenten.

'Zafer' staat voor 'zege' of 'overwinning' in het Turks. Een echte winst is trots zijn op je cultuur en open voor anderen.

Het Verhaal in Dans

De dans vertelt over Ahmet, een tapijtverkoper uit Istanbul, op zijn reis van Oost naar West, kennismakend met diverse culturen en tradities.

Overal verwelkomd, totdat hij in het Westen als vreemdeling wordt gezien. Hij ontmoet de vluchteling Solomon, en realiseert de waarde van zijn roots en die van anderen.

Dit inzicht voltooit zijn reis: hij opent een tapijtshop, met zijn ervaringen en lessen verwevend in nieuwe tapijten.

Geworteld in wat eens was

IMPRESSIE
VOORSTELLING

Sound & Spoken

Click on album cover to listen

album-art

Sorry, no results.
Please try another keyword
00:00

Cultural Exchange

Cast Aan
het Woord

Cast Aan het Woord

TAMBLYN
LOLA
JUAN
MITCH
SHANNON
SIRAK
DESCHNY

Xclusiv presenteert met trots de cast voor Zafer, bestaande uit zeven dansers geselecteerd op danskwaliteit, motivatie en culturele identiteit. Elke danser brengt een unieke culturele achtergrond en persoonlijke perspectief mee, die verweven zijn in Zafer.

Ontdek meer via de video's die we hebben gedeeld op ons Instagram. Klik op een foto van de castleden en luister naar de danser aan het woord; like, comment en volg onze stories voor (andere) updates.

Mocht je vragen hebben aan (één van) de dansers, laat het ons weten via het formulier op onze Contactpagina of stuur ons een bericht via Instagram.

THEATERS & SCHOLEN

Ja, we komen graag naar jouw theater!

Voor boekingen kun je contact opnemen met impresariaat:

George Visser Productions 

Telefonisch bereikbaar op 070-3465657).

Heb je interesse om de voorstelling te combineren met een nagesprek met de dansers en/of een workshop Eskista, Hiphop, Urban Contemporary of Martial Movements?

Neem dan contact op met Osman Batal (zakelijk directeur) via osman@xccc.nl of 06–41182299.

Zafer is nu nog te boeken als schoolvoorstelling bij een theater bij jou in de buurt. De voorstelling is interessant en aantrekkelijk voor jongeren, vanwege het thema én de vorm!

De interactie met leerlingen aangaan en hen nog meer bij cultuur en het theater betrekken kan via een speciale lesbrief. Een nagesprek met dansers, waarin vragen kunnen worden gesteld. Of een workshop Eskista, Hiphop, Urban Contemporary of Martial Movements.

Informeer gerust naar de mogelijkheden: met veel plezier maken we een programma op maat voor jouw klas, school of opleiding.


Credits
ZAFER

ONDERSTEUND DOOR

XCLUSIV DANKT EEN IEDER DIE HET MAKEN VAN ZAFER MOGELIJK HEEFT GEMAAKT!

PARTNERS

 • Gemeente Rotterdam;
 • Theater Zuidplein;
 • Luxor Theater Rotterdam;
 • George Visser & TriColour Productions;
 • B&D Funding

FONDSEN

 • Stichting Bevordering van Volkskracht;
 • Buitenlandse Werknemers Rijnmond;
 • Mr. August Fentener van Vlissingen;
 • Het Cultuurfonds;
 • Stichting Zabawas;
 • BNG Cultuurfonds;
 • Het Wilhelmina Alida fonds;
 • Stichting Elise Mathilde Fonds;
 • Fonds 21;
 • Meerdere fondsen die anoniem wensen te blijven.
×