DANSER A

TEST TEST

TEST

Jimmy “Mighty Jimm” is een ervaren bboy, professioneel danser en dansdocent van Grieks-Belgische origine. In 1998 is hij in Griekenland geboren, waarna hij op vroege leeftijd begon deel te nemen aan lokale danswedstrijden. Zijn danscarrière is daarmee op zeer prille leeftijd begonnen en betreft sindsdien een carrière zonder onderbreking. Hij heeft veel op straat op getreden, meegedaan aan fotosessies, les gegeven. Ook heeft hij door samenwerking met scholen (zowel sportscholen als kunst- of regulier onderwijs) vele workshops mogen verzorgen. Door deze verschillende werkzaamheden heeft Jimmy geld kunnen sparen om te reizen en zichzelf te laten gelden in internationale breaking battles

XCLUSIV

Met de bedoeling om zijn reputatie als bboy in Europa verder uit te bouwen is Jimmy in 2017 verhuisd naar Nederland, waar hij naast het lesgeven en deelnemen aan battles de wereld van kunst en cultuur instapte. Voor zowel artistieke performances in theater als commerciële events werkt hij vooral samen met Xclusiv, een gezelschap dat hem kennis liet maken met theater en andere stijlen, zijn eigenheid als professionele Bboy etaleert binnen haar producties en het ontdekken van zijn eigen potentieel als (solo) performer stimuleertDe begeleiding van Xclusiv resulteerde o.a. in zijn deelname in de voorstellingen Behind the iMASQ, The Digital Spider en Sculptor.

GEMOTIVEERD

Hij heeft een grote passie voor de Bboy kunstvorm en heeft het doorzettingsvermogen van een topsporter. Met de goede begeleiding en niet te vergeten de onvoorwaardelijke steun van zijn breaking crew wilt Jimmy een rolmodel zijn en zijn stempel op de Bboy cultuur drukken. Zo wilt hij enerzijds een inspiratie zijn voor de mensen die hij bewondert en anderzijds een belangrijke vertegenwoordiger zijn van de kunstuiting waar hij ontzettend trots op is. Zodoende maakt hij zich hard om met dans zijn brood te (blijven) verdienen en zich te blijven ontwikkelen als danser en persoon. Het is overduidelijk dat Jimmy als professionele Bboy continue streeft naar een volgende niveau. Hierbij is hij bereid om te experimenteren met alles wat deze levensreis kan verrijken!

 

Algemene info

info fysiek

verbonden aan

enkele opmerkelijke ervaringen en onderscheidingen

wist je dat

media box

MIJN TIP

Het maakt niet uit of ik in theater, in battles of op kleine podia sta. Ik geef altijd 120% in mijn
performance. Kom en zie me dansen, je zult niet teleurgesteld zijn!

IK DANS IN XCLUSIV VOORSTELLINGEN

BEHIND THE iMASQ & The Digital SpidER

XCLUSIV

danser v/h jaar 2021

Nieuwsbrief

BLIJF OP DE HOOGTE VAN BIJZONDERE MOMENTEN

XCLUSIV

zoom talks sessions