ALEKS

WINNING DOESN’T ALWAYS MEAN…,

ACHTERGROND • Aleksander is een Bboy pur sang afkomstig uit Chania te Griekenland en die sinds 2020 in Nederland woont. 

BREAKDANCE • In 2008 zag ik voor het eerst breakdance op tv en probeerde ik de bewegingen na te doen. Pas in 2009 begon ik voor het eerst echt te trainen toen mijn vrienden mij vertelden over een nieuwe dansdocent uit Athene, die naar onze stad toe kwam. Ik was onmiddellijk gefascineerd door de dansstijl en de hele dag door zeurde ik tegen mijn ouders, om mij in te schrijven voor deze lessen.
De eerste zes maanden begon ik met hiphop en breakdance. Uiteindelijk bleef ik alleen breaken, omdat de stijl mij meer lag. Snelle en dynamische bewegingen waren “mijn ding” en er was niks beters dan eindelijk een move onder de knie te krijgen na uren oefenen, vallen en opnames terugkijken om mezelf te verbeteren.

CREW • Al gauw vormden mijn vrienden van school en ik een crew. Daarvan trainde maar een klein groepje vastbesloten Bboys door en deze vormden samen een nieuwe crew. Deze dansers die verder wilden komen noemden zich ZNC Crew.

Ik verhuisde voor mijn studie naar Thessaloniki, na vele battles en talloze uren trainen kreeg ik de kans mee te doen met de Blackout Crew. We wonnen Battle of the year Balkans en kregen één van de hoogste scores in Battle Of The Year World Wide! Blackout crew heeft een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling als danser
zijnde. In mijn thuisstad bevond ik mij steeds in mijn comfort zone. Door
de crew kwam ik in aanraking met nieuwe mensen, nieuwe stijlen en een
nieuwe manier van denken.

…BEING FIRST!

XCLUSIV • Zo ontmoette ik Jason (artistiek directeur Xclusiv) in 2021, door mijn vriend, crew-maatje en danscollega, Alex. We konden het meteen goed vinden en ik vond de dingen die Xclusiv Company doet in combinatie met breakdance super interessant. Ik wilde graag bij Xclusiv dansen en groeien in een professionele dansomgeving. 

AMBITIE • Mijn droom is om geweldige herinneringen te creëren en anderen te inspireren via mijn danskunst. Wellicht inspireer ik ook anderen om te starten met dansen, waardoor zij zichzelf (op een ander manier) kunnen ontdekken door middel van deze kunstvorm. Breakdance brengt mij namelijk in de meeste vrije gemoedstoestand, bijna als meditatie. Ik zou graag ervoor willen zorgen dat andere dansers hetzelfde kunnen voelen, mijn kennis delen en daarmee het danslandschap verrijken. 
Het belangrijkst voor mij is dat het allemaal draait om het creëren en ervaren van magische momenten, die nog heel lang herinnerd zullen worden. Ondanks dat mensen vaak wedstrijden winnen zijn het de zeldzame momenten die het meest kostbaar zijn en die je voor altijd bij zullen blijven. Dat is mijn inziens waar het opdoen van ervaringen uiteindelijk om draait.

2019

Fluido Jam, Athene, top 16

2018

Battle of the year, world final, 6e positie

 

Nordic Break League, Copenhagen final, 2 vs 2 winner

2017

Floor Attack Athens, winner

 

Battle of the Best Street Dance Festival, winner

Naam

Alex Leka

Alias

Bboy Luwees

Expertise

Breakdance

Geboortedatum

10-08-1998

Geboorteplaats

Chania, Griekenland

Nationaliteit

Grieks

Talen

Engels, Grieks

 

Omschrijving

Fit, gespierd

Lengte

178 cm

Gewicht

70 kg

Schoenmaat

42,5

T-Shirt

:L

Broekmaat

42

Confectiemaat

 – 

  • Mijn lievelingseten pizza is?
  • Ik van UFC en basketbal hou?

  • Ik vegan ben?

  • Ik naast een bboy ook een webdesigner ben?

  • Ik over de hele wereld reis, om aan battles mee te doen?

 

IK VERTEGENWOORDIG

Company

Xclusiv Company (Nederland)

Crew

Blackout Crew

Opleiding

Computer Science, Aristotle University Thessaloniki

media box

MIJN TIP

Kom en zie me dansen in verassende Xclusiv voorstellingen. Next Up is

BEHIND THE iMASQ

True stories about Social & Emotional Barriers

XCLUSIV

ZANGER GEZOCHT

Nieuwsbrief

BLIJF OP DE HOOGTE VAN BIJZONDERE MOMENTEN

XCLUSIV

zoom talks sessions