MIGHTY JIMM

EXCELLENCE ISN’T A SKILL…,

 

ACHTERGROND • Jimmy “Mighty Jimm” is een ervaren bboy, professioneel danser en dansdocent van Grieks-Belgische origine. In 1998 is hij in Griekenland geboren, waarna hij op vroege leeftijd begon deel te nemen aan lokale danswedstrijden. Zijn danscarrière is daarmee op zeer prille leeftijd begonnen en betreft sindsdien een carrière zonder onderbreking. Hij heeft veel op straat op getreden, meegedaan aan fotosessies, les gegeven. Ook heeft hij door samenwerking met scholen (zowel sportscholen als kunst- of regulier onderwijs) vele workshops mogen verzorgen. Door deze verschillende werkzaamheden heeft Jimmy geld kunnen sparen om te reizen en zichzelf te laten gelden in internationale breaking battles.

XCLUSIV • Met de bedoeling om zijn reputatie als bboy in Europa verder uit te bouwen is Jimmy in 2017 verhuisd naar Nederland, waar hij naast het lesgeven en deelnemen aan battles de wereld van kunst en cultuur instapte. Voor zowel artistieke performances in theater als commerciële events werkt hij vooral samen met Xclusiv, een gezelschap dat hem kennis liet maken met theater en andere stijlen, zijn eigenheid als professionele Bboy etaleert binnen haar producties en het ontdekken van zijn eigen potentieel als (solo) performer stimuleert. De begeleiding van Xclusiv resulteerde o.a. in zijn deelname aan de voorstellingen Behind the iMASQ, The Digital Spider en Sculptor. 

OLYMPIC PROGRAM • Jimmy is er in geslaagd om internationaal een aantal belangrijke onderscheidingen in de wacht te slepen, waaronder een 2e plaats in de “Taipei Bboy City World Finals” in Taiwan. Zijn harde werken blijft vruchten afwerpen. Inmiddels is hij door het Belgisch Olympisch Comité als eerste Bboy geselecteerd om deel uit te maken van een Olympisch programma, dat (financiële) mogelijkheden biedt en in de spirit van de Olympische Spelen voorziet in coaching, training van het lichaam en ontwikkeling van de geest. Dit alles met het doel om als eersteklas-bboy hoog te gaan scoren op de Olympische Spelen van 2024, het jaar waarin breaking voor het eerst een officiële Olympische discipline is.

IT’S AN ATTITUDE!

 

BLACKOUT CREW • Jimmy is een trots en oorspronkelijk lid ben van de Blackout Family, één van de top breaking crews van Griekenland (5 keer Balkan Champs, 8e plaats wereldwijd) en pioniers (R.I.P. Pyroh) in de scene. Deze topgroep heeft veel betekend voor de geschiedenis van de Griekse Hiphop-cultuur en heeft de evolutie van Jimmy’s dansstijl in de loop der jaren sterk beïnvloed. Kenmerkend voor zowel zijn breaking style als zijn levensstijl is 100% betrokkenheid en zichzelf engageren met durf en risico. Blackout is daarmee één van de belangrijkste drijfveren en een bron van inspiratie voor vele aspecten in zijn leven. 

 

GEMOTIVEERD • Hij heeft een grote passie voor de Bboy kunstvorm en heeft het doorzettingsvermogen van een topsporter. Met de goede begeleiding van zijn olympische programma en zijn company en niet te vergeten de onvoorwaardelijke steun van zijn crew wilt Jimmy een rolmodel zijn en zijn stempel op de Bboy cultuur drukken. Enerzijds wilt hij een inspiratie zijn voor de mensen die hij bewondert. En anderzijds wilt hij een belangrijke vertegenwoordiger zijn van de kunstuiting waar hij ontzettend trots op is. Zodoende maakt hij zich hard om met dans zijn brood te (blijven) verdienen en zich te blijven ontwikkelen als danser en persoon. Het is overduidelijk dat Jimmy als professionele Bboy continue streeft naar een volgende niveau. Hierbij is hij bereid om te experimenteren met alles wat deze levensreis kan verrijken!

2020

Top 4 2vs2 Hip Opsession World Finals

 

Ranked #9 LGB Series World Ranking

 

Eerste uitgekozen Bboy voor Belgisch Olympisch programma

2019

Top 16 Redbull Last Chance Cypher Mumbai India 2019

 

2nd place 1vs1 Hualien Bboy City World final

 

1st place 1vs1 Taipei Bboy City German qualifier

 

1st place B.O.T.Y Balkans crew battle

2018

1st place B.O.T.Y Balkans crew battle

 

My first full Xclusiv theater performance

Naam

Dimitrios ‘Jimmy’ Grigoriou

Alias

Bboy Mighty Jimm

Expertise

Bboying (Breakdance) High Level Tricks

Geboortedatum

07-07-1998

Geboorteplaats

Veria, Griekenland

Nationaliteit

Grieks-Belgisch

Talen

Nederlands, Grieks en Engels

Omschrijving

Topconditie, atletisch gespierd en lening

Lengte

187 cm

Gewicht

84 kg

Schoenmaat

45 – 46

T-Shirt

L – XXL

Broekmaat

XL – XXL / 36-34

Confectiemaat

52

 

 

  • Ik de afgelopen 4 jaar geen bewerkte suikers, transvetten gegeten en geen alcohol gedronken heb?
  • Mijn vader een dierenarts is en ik opgegroeid ben in een klein dorp, omringd door dieren en natuur?
  • Ik graag met mijn honden naar de bergen ga?
  • Ik van de Indiase cultuur hou en er een sterke band mee heb?
  • Ik 8 Indiase huisgenoten heb gehad en India mijn eerste reis naar Azië was?
  • Ik erg van zalm houd?

 

IK VERTEGENWOORDIG

Company

Xclusiv Company (Nederland)

Crew

Blackout Crew (Griekenland)

Olympics

Olympic Bboy Program (Belgie)

Educatie (Community)

On The Block (Belgie)

media box

MIJN TIP

Kom en zie me dansen in verassende Xclusiv voorstellingen. Next Up is

BEHIND THE iMASQ

True stories about Social & Emotional Barriers

XCLUSIV

ZANGER GEZOCHT

Nieuwsbrief

BLIJF OP DE HOOGTE VAN BIJZONDERE MOMENTEN

XCLUSIV

zoom talks sessions