WIJ BIEDEN

NEXT LEVEL UITBLINKENDE XCLUSIV

PERFORMANCES

 

Xclusiv Company is een gezelschap dat kunst en entertainment produceert. 

Wij werken samen met performers, merken, organisaties, festivals en artiesten om online en offline ervaringen te creëren die uiteenlopende doelgroepen aantrekken, inspireren en verbinden.

Persoonlijke groei, sociale betrokkenheid en emotionele expressie komen samen in onze missie: eenheid in diversiteit!

WORTH CHECKING

OUT IN THEATER

BEHIND THE iMASQ

BELEEF DE SOMS KEIHARDE WERELD ZONDER FILTER!

THE DIGITAL SPIDER

EEN NIEUWE SIMULATIE EN AANSPORING TOT ZELFONTDEKKING!

FRESHLY

HIPHOPHOP

Leuk nieuws!

Xclusiv heeft voor het eerst samengewerkt met de NPO (Zappelin), om samen met Juvat Westendorp de HipHopHop afleveringen van dit jaar te maken. 
Juvat – inmiddels al een bekende Nederlander – is het gezicht van Hiphophop. Tijdens het programma neemt hij jonge kinderen mee naar een magische plek waar ze van alles tevoorschijn kunnen dansen.

Dit keer wilde de NPO graag samenwerken met een professioneel gezelschap en zijn ze bij Xclusiv terechtgekomen. We zijn gevraagd om te choreograferen, mee te denken en 4 dansers in te zetten voor de opnames. Daarbij hebben wij ook de stylist ingezet waar wij graag mee samenwerken. Odair Pereira van DairDesigns heeft de volledige styling en visagie van elke aflevering verzorgd.

Juvat en de dansers zagen er tiptop uit, met de dans zit het natuurlijk ook altijd goed en het was fijn werken met het superteam van NPO (Zappelin). 

* Zappelin is de vrolijke kinderzender van de Publieke Omroep voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud. Dit kanaal sluit aan bij de televisiezender Zappelin. Zappelin zendt dagelijks kinderprogramma’s zoals De Wereld van Zappelin, nijntje en Woezel & Pip uit op NPO 3 en NPO Zappelin extra.

WHO SHOULD WE MIRROR?!

Voor onze nieuwe voorstelling hebben wij een waanzinnige team samengesteld. Shaquille, Tamblyn, Ibrah en Jemuel zijn de dansers die zullen reflecteren op een aantal actuele gebeurtenissen maar ook op zichzelf. Herkennen zij zichzelf in de maatschappij, in elkaar en in hun eigen spiegelbeeld?!

Vaak denken we als buitenstaanders het antwoord te weten. Maar nu nemen we een kijkje in hun wereld zoals zij hun omgeving ervaren. Door verandering krijgen we nieuw perspectief en stimuleren wij het circuleren van ontwikkeling. Iedere keer opnieuw maar elke ronde net weer een beetje anders, om dichter bij ons doel te komen: Eenheid in diversiteit!

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

SCULPTOR THAT… BBOY!

Whoop Whoop, we zijn begonnen aan een nieuwe productie!

Geen abstracte figuren maar drie volwaardige Bboys vertellen een verhaal over doorzettingsvermogen, ontwikkeling en het (her)vormen van een visie over de beste versie van jezelf.

Om tot de kern te komen halen we gebeurtenissen uit hun persoonlijke weg uit hun levensverhaal, zodat we kunnen inzoomen op wat de basis van hun sculptor is.

In de vorm van een korte film is de voorstelling een gemodelleerd kunstwerk dat in dans, muziek, projectie en woord een levensverhaal vertelt over drie vrienden, die elk een eigen levenspad volgen. Op een pad dat gevoed wordt door een gedeelde droom vinden ze erkenning, hoop en plezier. Totdat hun wegen vanwege uiteenlopende visies moeten scheiden. Het verhaal laat in meerdere lagen hun persoonlijke link met de Hiphop cultuur en hun dromen en ambities zien.

Houdt onze website en socials in de gaten voor het verdere verloop van deze unieke productie!

DANCE AGAIN

Een samenwerking tussen JasonXclusiv (producer/songwriter) en Cesar (singer/ songwriter) brengt house muziek en R’N’B samen. Hun nieuwe track ‘Dance Again’ wordt een chille vocal house track!

 

 

 

 

 

 

 

album-art

BE AWARE

Onze huischoreograaf Tamblyn laat vanuit zijn uitgebreide expertise in dans zien dat het leven niet alleen bestaat uit rozengeur en maneschijn, maar ook uit dingen die vaker spelen in onze maatschappij, maar vaak onuitgesproken blijven.
Naast onze aandacht voor al het moois in het leven zou het niet misstaan vaker aandacht te besteden aan de minder mooie dingen in het leven, zodat we dit gezamenlijk beter kunnen aanpakken. 

In een drie-luik vertelt Tamblyn openlijk op sociale media over duistere kanten van ons mens zijn, waaronder verslaving voor alcohol en drugs, suïcidale gedachten en catatonie. Onderwerpen die vaak in de taboesfeer blijven hangen wat ervoor zorgt dat degenen die er onder lijden zich alleen of niet begrepen voelen en zich daardoor steeds meer distantiëren van de maatschappij.

Binnenkort start Xclusiv met de productie van deze korte choreografieën over onuitgesproken taboes onderwerpen.

INNOVATIEF

ONZE STANDAARD

Creatieve uitwisseling tussen uiteenlopende individuen, dat is de kern van het creatieve proces waarmee Xclusiv zich onderscheidt. Beweging van het lichaam brengt de verborgen verhalen van de ziel tot uiting.

Onze producties reflecteren op de grootstedelijke cultuur en vertellen persoonlijke, maatschappelijke en actuele verhalen. Om daarmee bij te dragen aan verandering, verbetering en verbinding.

DE COCKTAIL

Kenmerkend voor ons werk is dat het zich beweegt tussen abstractie en realiteit, alsook tussen kunst en entertainment. 

Deze ‘Xclusiv cocktail’ spreekt uiteenlopende doelgroepen aan en werkt verbindend. Zo inspireert Xclusiv continu tot ontwikkeling van onszelf en een nieuwe generatie makers. En dat al decennia lang.

HIER ZIJN WE GOED IN

Zet ons in voor:

🔘 DANS 
Theater • Shows • Demo’s • Lessen

🔘 MUZIEK 
Mixen • Productie • Acts • Songwriting

🔘 EVENTS 
Dance battles • Showcases • Talks

🔘 EDUCATIE 
Advies • Danslessen • Workshops

"YOUR PERSONAL MISSION IN LIFE IS TO LISTEN TO YOUR FEELINGS, THRIVE ON THEM AND BECOME WHO ONLY YOU ENVISION"

JASON R JEANDOR • iMASQ

ONDERSCHEIDEND

HET XCLUSIV MAAKPROCES

Xclusiv brengt unieke talenten en zeer uiteenlopende individuen en groepen samen. De sociale, artistieke en culturele uitwisseling die daaruit voortkomt vertalen wij naar een unieke kunstervaring, waarbij dans en multimedia met elkaar worden verweven. 

Niet het kader van één individu (bijvoorbeeld een choreograaf) staat centraal, maar juist het in overeenstemming brengen van meerdere standpunten. De uitdagingen die dat oplevert, stimuleert en verrijkt ons als mens en kunstenaar, en levert de spraakmakende signatuur op van Xclusiv. 

ARTISTIEKE KWALITEIT

Ons gezelschap ontwikkelt en faciliteert een vernieuwende en heel specifieke vorm van kunst. We maken gelaagde (urban dans) voorstellingen met veel aandacht voor diversiteit, actualiteit, persoonlijke verhalen en cross-overs.

Wij ontwikkelen producties die interdisciplinair, visueel aantrekkelijk en vooral inhoudelijk inspirerend zijn. Een kunst- en cultuurbeleving die een hedendaags publiek bijblijft en met elkaar verbindt.

AUTHENTIEKE DANS

Xclusiv belicht een kunstenaarschap dat zich vanuit de hedendaagse stadscultuur blijft ontwikkelen. Als Rotterdamse pioniers zijn wij altijd trouw gebleven aan onze eigen persoonlijkheid, behoeften en stijl.

Onze vermenging van kennis, kunde, ervaring, achtergronden en stijlen ontketent authenticiteit, diversiteit en creativiteit. Het levert een unieke grootstedelijk geëngageerde kunstbeleving op die een meerwaarde biedt in het algehele aanbod.

oomph moments

VERWACHT

XCLUSIV

NIEUWE VOORSTELLING!

TRASH LAKE

Grote zaal voorstelling voor seizoen 2022-2023
Meer Info

XCLUSIV

NIEUWE VOORSTELLING

REFLEXION

Kleine zaal voorstelling voor seizoen 2022-2023
Meer Info