ALEX

SUCCESS…,

 

ACHTERGROND • In 2010, toen ik 13 jaar oud was en op straat liep, zag ik een paar jongens dansen. Dit heeft mij zo overweldigd, dat ik die avond niet in slaap kon komen. De volgende ochtend was dit het enige waar ik het over kon hebben tegen mijn moeder. Diezelfde dag nog, nam ze me mee naar een dansstudio en de volgende dag begon ik lessen te volgen. Zo ben ik dus verliefd geworden op Breakdance. Twee jaar later en vele uren trainen verder kon ik nog steeds niet stoppen met praten over mijn droom om kampioen te worden. Ik trainde op dat moment vijf uur per dag en zo bereikte ik, in 2015, het punt dat ik bij de top 16 hoorde van Red Bull BC One Greece Cypher. 

BLACKOUT CREW • Door mijn harde werken nodigde ‘Blackout’ – één van de beste breakdance groepen in Griekenland – mij uit om deel uit te maken van de crew. Dit was een geweldige ervaring! Zij stimuleerde mijn harde werken en liet mij nieuwe dingen uitproberen en van anderen leren. Trots gooide ik alles in de strijd om de top te bereiken. 

MODERNE DANS • Mijn docenten op de dansschool drongen drongen ondertussen er op aan om ook moderne dans te proberen. In het begin moest ik er erg aan wennen en voelde het nog niet helemaal fijn in mijn lichaam, maar hoe meer ik oefende begon ik er van te houden. Ze bereidden mij voor op een danswedstrijd genaamd “Morgana Artistic Events”. Samen maakten we de choreografie een fusie tussen moderne dans en breakdance die ervoor zorgde dat we de eerste prijs wonnen. Hierdoor kreeg ik de eer om mijn land, Griekenland, te vertegenwoordigen in Italië tijdens de wereldfinale van de “International Ballet en Contemporary Dance Competition Domenico Modugno”. 

…AND NOTHING LESS!

 

XCLUSIV • In 2012 leerde ik Jason (artistiek directeur Xclusiv) kennen. Zijn gezelschap was in mijn stad Volos en ik kreeg workshops van de dansers van Got Skills. Ik was net 2 jaar bezig met breakdance en genoot enorm van de workshops die zij ons gaven. Het was erg leuk en motiveerde mij ontzettend. Na onze eerste kennismaking in 2012 zocht ik in 2017 contact op met Jason, omdat ik naar Nederland ging verhuizen en meer met dans wilde doen. Ik kreeg de kans om bij Xclusiv Company (voormalig Got Skills) te auditeren en vervolgens om mee te doen met de productie, BEHiND THE iMASQ. Zo werd ik Xclusiv en begon ik te dansen bij het gezelschap. Ik vind de samenwerking super fijn en inspirerend, because there are NO LIMITS! 

DRIJFVEER • Je kunt me een “droomjager” noemen. Waarom? Omdat ik mij altijd inzet om mijn doelen na te jagen. Ik krijg momenteel een unieke kans om mijzelf op persoonlijk en creatief vlak verder te ontwikkelen vanuit mijn passie voor breakdance. Mijn droom is dan ook om elke dag beter te worden in mijn dans en mensen te inspireren. Ook heb ik mijn zinnen gezet om mee te doen aan elke wereldfinale breakdance, die er is en deze te winnen! Wish me Luck! 😉

 

2020

Opening Theater Zuidplein, Xclusiv Company

2019

Streetmode, 1 vs 1, winner

 

Battle of the Year, Black Out crew, winner

 

BEHiND THE iMASQ”, Xclusiv Company

2018

BEHiND THE iMASQ”, Xclusiv Company

 

Street Dance Creta Festival, 2 vs 2, winner

 

Battle of the Year, Black Out crew, winner

 

TDB, 1 vs 1, winner

 

Morgana Artistic Events, winner

2017

Battle of the Best Street Dance Festival, winner

 

Naam

Alexanter ‘Alex’ Tsara

Alias

Ironlex

Expertise

Bboying (Breakdance) High Level Tricks

Geboortedatum

25-02-1997

Geboorteplaats

Volos, Griekenland

Nationaliteit

Grieks

Talen

Engels, Grieks en Albanees

Omschrijving

Fit, gespierd

Lengte

172 cm

Gewicht

75 kg

Schoenmaat

41 – 42

T-Shirt

M

Broekmaat

31/32

Confectiemaat

48

 

 

  • Ik het tof vind om MMA fights en bokswedstrijden te kijken?
  • Ik het leuk vind te investeren in marktaandelen en cryptocurrency?
  • Ik mijn mama’s eten het lekkerste van de hele wereld vind?
  • Ik verhuisd ben naar Nederland om mijn droom na te jagen?
  • Ik over de hele wereld reis om battles te doen?

 

IK VERTEGENWOORDIG

Company

Xclusiv Company (Nederland)

Crew

Blackout Crew (Griekenland)

media box

MIJN TIP

Kom en zie me dansen in verassende Xclusiv voorstellingen. Next Up is

BEHIND THE iMASQ

True stories about Social & Emotional Barriers

XCLUSIV

ZANGER GEZOCHT

Nieuwsbrief

BLIJF OP DE HOOGTE VAN BIJZONDERE MOMENTEN

XCLUSIV

zoom talks sessions